Dimineţi de dor

Lumina biruia încă o dată în jocul ei de-a binele şi răul cu întunericul noptii. Era din nou dimineaţă.

M-am trezit cu faţa către tine şi îţi simţeam pe obraz atingerea moale. Era aşa de bine… Era cald şi nu m-aş mai fi desprins din îmbrătişarea ta! Cu un efort aproape supraomenesc am reuşit să mă ridic şi, împleticindu-mă ca un mahmur, am ajuns cu greu în bucătărie pentru a pune la fiert licoarea magică, dătătoare de dimineţi suportabile. Am aşteptat nerăbdător să fiarbă apa, trăgând puternic în piept mirosul rece de iarnă, ce pătrundea pe geamul întredeschis, amestecat cu mirosul de cafea ce-l răspandea în aer borcanul din mâna mea.

Gândul mi-era tot la tine. Îmi doream să revin cât mai repede în braţele tale, dar parcă astăzi, în ciuda mea, apa îşi schimbase temperatura de fierbere. În sfârşit, cafeaua e gata! E aburindă, e aromată, e tare, aşa de tare ca dacă aş scapă o picătură pe gresie, ar reuşi să ajungă la parter, trecând prin toate cele 10 etaje de sub mine!

Mă întorc fericit în cameră, lângă tine. Cafea şi tu…. Ce îmi pot dori mai mult de la o dimineaţă? Ei, cum ce!? Îmi doresc să nu fi sunat ceasul ăla nenorocit! Care să mă anunţe că în curând trebuie să plec spre serviciu. Offff!

Mă duc la baie şi dau drumul la apă cu speranţa tot mai vagă că pană ce cafeaua mi se va răci, apa se va încălzi. Experienţa zilnică mă contrazice, dar eu încă mai sper… Dau o tură rapidă pe la frigider, dar nu mă tentează nimic. Lasă, o să îmi iau ceva în drum spre job. Bag capul pe uşă. Eşti tot acolo, nemişcată. Ce-ţi pasă ţie, nu trebuie să mergi la lucru!

Mă spăl în grabă, mă usuc în grabă, mă îmbrac în grabă, bag încă o dată capul pe uşa dormitorului pentru o ultimă privire. Eşti descoperită, nu te pot lăsa aşa! Intru tiptil (sunt cu bocancii în picioare), pun pătura pe tine, te mângâi pentru ultima oară cu privirea şi ies grabit pe uşă.

Acum stau aici, în faţa calculatorului, dar în mintea mea e doar imaginea ta. Mi-e dor să te ţin strâns în braţe, să stau lipit de tine, să pierdem timpul cu nepăsare sau să îţi citesc ceva, cu voce înceată, dintr-o carte lăsată pe noptieră.

Opt ore, din care au mai ramas cinci… Mai e mult până deseară! Dar deseară, canapeaua mea dragă, deseară…

Advertisements

10 Responses to “Dimineţi de dor”

 1. Ce romantic suntem azi 🙂

 2. Oita Roz Says:

  Intotdeauna, draga, intotdeauna. 😛

 3. credeam ca vorbesti iar de matza 😛 reumaticule, aahh, scuze romanticule!

 4. deseara? deseara ce faci cu canapeaua ta draga?

 5. Oita Roz Says:

  @gaza: Sunt chestii intime, care nu se discuta in public… Dar, daca vrei neaparat sa afli, iti pot arata… Candva… Poate…

 6. You noughty boy! 😛

 7. pai este nevoie de un indiciu, sa stiu daca merita venit ! :))
  daca e prea intim, ai adresa de mail ;))

 8. oh…am citit postul cu lacrimi in ochi…am fost miscat pro_fund de postul asta…si mie-mi este dor de sfertul meu de canapea…

 9. Oita Roz Says:

  @dobitocus: De nu te-as cunoaste! Dar gandindu-ma la proportiile reale, cred ca e fix invers! Tu ocupi 3/4 din canapea, iar ea doarme inghesuita intre burta si perete… Chiar asa, tu poti sa uzi canapeaua sau la tine mama se supara?

 10. @caprita roz bombon: Trust me…ii fix asa cum iti spun…In cel mai fericit caz am noroc cu 1/4 din pat…iar daca ma rog mult mult de nevasta…mai obtin 2-3 cm (n-am crezut in viata mea ca 2 cm de pat sunt atat de pretiosi).
  Adevarat, de cand m-am mutat in barlogul nou n-am mai picat din pat…dar cat timp am stat la adresa veche, aveam un pat de 1.3m…si picam aproape in fiecare seara din pat (adevarat…eram ajutat de iubita mea sotie)
  Habar n-am…tot ce pot sa-ti spun i ica a aparut o pata ruginie pe pat…si se tot mareste…habar n-am de unde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: