Întreabă-mă cum mă simt

Hai, curaj! Întreabă-mă cum mă simt! Întreabă-mă şi îţi voi răspunde.

Îţi voi răspunde că mă simt ca într-un coşmar. În cel mai urât coşmar al meu, din care sper să mă trezesc cât mai repede. Iar atunci când voi privi speriat în jur îmi doresc să te văd în semi-întunericul camerei dormind liniştită lângă mine.

Mă simt încă viu pe dinafară, deşi pe dinăuntru mor puţin câte puţin cu fiecare oră ce trece, cu fiecare minut, de câte 60 de ori pe minut…

Mă simt dorit ca o piatră la rinichi, mă simt aruncat ca o măsea stricată, mă simt apreciat precum capra vecinului, mă simt iubit ca o bătătură făcută de pantoful cel nou. Mă simt singur într-o lume străină, pe o planetă aproape pustie, în care puţinii locuitori vorbesc o limbă total necunoscută.

Mă simt ca în scenariile filmelor “Final Destination”: ucis de nenumărate ori, în variate moduri, succesiv, într-un singur minut.

Mă simt neputincios şi plin de întrebări în faţa sorţii, a destinului, a fatalităţii, a karmei, a lui Dumnezeu sau a cui face ca toate astea să se întâmple.

Mă simt când personaj de tragedie antică, când personaj de operă shakespeariană, când personaj de telenovelă.

Mă simt ca într-un carusel ce se învarte cu o viteză foarte mare: ameţit, fără să reuşesc să mai văd nimic clar în jur, dornic de a coborî şi de a simti pământ ferm sub picioare. Dornic de un punct de sprijin…

Mă simt pedepsit ca un copil care tocmai a mâncat bătaie pentru că a îndrăznit să îşi bage degetul în borcanul cu gem de căpşuni.

Mă simt ca şi cum aş fi picat un examen. Cel mai important examen al vieţii mele. Pe care îl aşteptam de mult, pentru care mă pregatisem, pentru care mă simţeam gata, dar pe care l-am picat deoarece contra-candidatul meu avea pile.

Hai, întreabă-mă… Întreabă-mă cum mă simt! Întreabă-mă şi îţi voi răspunde: “Mai bine nu m-ai fi întrebat!“

Sau, poate că îţi voi răspunde: “Mai bine nu ai/aş/am fi existat!”

Advertisements

One Response to “Întreabă-mă cum mă simt”

  1. ANAMARIA CRISTINA Says:

    FRUMOS SI TRIST IN ACELASI TIMP…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: